Saša Mićović – novi prvi čovek na klupi novog/starog prvoligaša

SMEDEREVO, 5. jul 2023 – U poslednji čas, uoči sutrašnje prozivke fudbalera, Smederevo je rešilo ko će tim predvoditi sa klupe u predstojećem prvoligaškom prvenstvu. To je Saša Mićović, kome će ovo biti prvo samostalno vođenje jednog tima, a do sada je bio pomoćni trener u Čukaričkom, Napretku i kineskom Djindau.

Smederevo je, podsetimo, bez trenera ostalo nakon što se, posle osvajanja titule na srpskoligaškom Zapadu i promocije u Prvu ligu, potom i osvajanja pehara Kupa FSRZS, (ne)očekivano zahvalilo na uslugama Savi Šašiću, dotadašnjem prvom čoveku struke.

Inače, ni imenovanje novog prvog čoveka na klupi nije išlo glatko. U opticaju je bilo nekoliko kandidata, a i sa Mićovićem juče dogovorena saradnja bila je u jednom momentu pod znakom pitanja. Tokom današnjeg dana na društvenim mrežama nakratko je bilo objavljeno ime novog trenera, pa veoma brzo uklonjeno, da bi nešto kasnije ipak bile otklonjene sve dileme.

– Praksa je da u ovakvim situacijama obavimo razgovore sa više kandidata, pa da onda izaberemo najbolje rešenje. Sa jednim smo gotovo postigli dogovor, ali je on zbog privatnih razloga na korektan način odustao. Oko izbora drugog kandidata, posle iscrpnih razgovora, postigli smo konsenzus i sad mogu da kažem da smo dobili novog šefa stručnog štaba. To je Saša Mićović, sa petogodišnjim stažom u Čukaričkom, i vrlo uspešnim radom sa mlađim selekcijama, potom je bio i asistent Goranu Belom Stevanoviću u Kini, zatim i u mladoj reprezentaciji Srbije. Sa njim je sklopljena saradnja na godinu dana i on će sutra obaviti prozivku – kaže Predrag Sikimić, sportski direktor Smedereva.

Mićović je rođen 1973. u Aranđelovcu, osim sa Goranom Stevanovićem, radio je u Kini sa Aleksandrom Kristićem, asistirao je i Milanu Lešnjaku. Ovo u Smederevu, kako je rečeno, biće mu prvi samostalni posao.

Takmičenje u Prvoj ligi počinje 5. avgusta, mada još nije izvesno u kom sastavu s obzirom da je „slučaj Kolubara“ još otvoren.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!